Vilt är ett trevligt inslag i julmenyn eller på julbordets kallskurna servering. Det är dessutom ett spännande alternativ till julskinkan och fårfiolen. Det välkryddade, rökta vildsvinet är gott ihop med en krämig, fräsch coleslaw.

Rökt, pepprigt vildsvin med coleslaw på rödkål

Recept av Peter Skogström

Vilt är ett trevligt inslag i julmenyn eller på julbordets kallskurna servering. Det är dessutom ett spännande alternativ till julskinkan och fårfiolen. Det välkryddade, rökta vildsvinet är gott ihop med en krämig, fräsch coleslaw.

Gör så här

    • Rulla köttet i pepparmixen, salta och bryn köttet runt om i smör.
    • Rök i en röklåda 5-10 min. Baka klart i ugn, 100° till en innertemperatur på 65-70°.
  • Coleslaw på rödkål:

    • Salta den strimlade rödkålen lätt, låt stå i ett durkslag och mjukna.
    • Vänd ihop kålen med övriga ingredienser och smaka av med peppar, honung, olivolja och ev mer salt.