Rökt laxromssmetana med sparris och räksallad

Rökt laxromssmetana med sparris och räksallad

Gör så här

1. Rök laxromen i röklåda eller ugn 5 min. Kyl ner rommen och blanda med smetana. Smaka av med salt.
2. Skala sparrisen. Skär bort ca 3 cm nertill. Koka sparrisen ca 5 min i vatten som kryddats med salt, socker och citronsaft. Låt svalna i lagen. Dela sparrisen på längden.
3. Skala räkorna. Kärna ur och tärna gurkan. Skeda upp ägg avlaxromssmetana. Servera med sparris, räkor, gurka, frissésallat och örter. Rippla lite rapsolja och riv lite citronskal över rätten.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Tomas Diederichsen, Årets Kock 2011

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen