Renstekscheesecake med persilja

Renstekscheesecake med persilja

Renstekscheesecake med persilja
Recept av Fredrik Eriksson

Ge julbordet en norrländsk touche med den här goda cheesecaken. Skär upp fina tårtbitar i förväg så ser den lika vacker ut till sista biten.

Gör så här

    • Smält smöret och låt det svalna lite. Mixa brödet till smulor och blanda med smöret. Tryck ut brödsmulorna i en springform, ca 23 cm i diameter. Låt formarna stå i kylen medan du gör fyllningen.
    • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
    • Hacka rensteken fint och mixa den med färskost och matyoghurt.
    • Värm citronsaften i mikro med gelatinbladen i 20 sekunder, rör ut ordentligt så att gelatinet är helt upplöst. Mixa ner gelatinblandningen i röran.
    • Rör ner hälften av persiljan. Smaka av med salt, peppar och riven pepparrot. Bred fyllningen på botten.
    • Täck formen med platsfolie och låt stå i kyl i minst 4 timmar. Strö över resten av persiljan vid servering.