Renstekscheesecake med persilja
Ge julbordet en norrländsk touche med den här goda cheesecaken. Skär upp fina tårtbitar i förväg så ser den lika vacker ut till sista biten.
Gör så här
-
- Smält smöret och låt det svalna lite. Mixa brödet till smulor och blanda med smöret. Tryck ut brödsmulorna i en springform, ca 23 cm i diameter. Låt formarna stå i kylen medan du gör fyllningen.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Hacka rensteken fint och mixa den med färskost och matyoghurt.
- Värm citronsaften i mikro med gelatinbladen i 20 sekunder, rör ut ordentligt så att gelatinet är helt upplöst. Mixa ner gelatinblandningen i röran.
- Rör ner hälften av persiljan. Smaka av med salt, peppar och riven pepparrot. Bred fyllningen på botten.
- Täck formen med platsfolie och låt stå i kyl i minst 4 timmar. Strö över resten av persiljan vid servering.