Ge julbordet en norrländsk touche med den här goda cheesecaken. Skär upp fina tårtbitar i förväg så ser den lika vacker ut till sista biten.

Renstekscheesecake med persilja

Recept av Fredrik Eriksson

Ge julbordet en norrländsk touche med den här goda cheesecaken. Skär upp fina tårtbitar i förväg så ser den lika vacker ut till sista biten.

Gör så här

    • Smält smöret och låt det svalna lite. Mixa brödet till smulor och blanda med smöret. Tryck ut brödsmulorna i en springform, ca 23 cm i diameter. Låt formarna stå i kylen medan du gör fyllningen.
    • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
    • Hacka rensteken fint och mixa den med färskost och matyoghurt.
    • Värm citronsaften i mikro med gelatinbladen i 20 sekunder, rör ut ordentligt så att gelatinet är helt upplöst. Mixa ner gelatinblandningen i röran.
    • Rör ner hälften av persiljan. Smaka av med salt, peppar och riven pepparrot. Bred fyllningen på botten.
    • Täck formen med platsfolie och låt stå i kyl i minst 4 timmar. Strö över resten av persiljan vid servering.