Äkta gnocchi är makalöst gott. Ramslöksgnocchi med kantareller passar även att göra med med annan svamp. Servera gärna som tillbehör till fisk och fläskkött. Smaksättningen kan varieras efter säsong.

Ramslöksgnocchi

Recept av Johan Backeus

Äkta gnocchi är makalöst gott. Ramslöksgnocchi med kantareller passar även att göra med med annan svamp. Servera gärna som tillbehör till fisk och fläskkött. Smaksättningen kan varieras efter säsong.

Gör så här

    • Skala och koka potatisen i saltat vatten. Ånga av och pressa. Hacka ramslöken.
    • Stek kantarellerna gyllene i lite av smöret. Hacka dem grovt. Blanda potatis, ramslök, kantareller och ägg till en homogen smet. Tillsätt mjöl tills du har en klibbfri konsistens.
    • Rulla degen till tumstjocka längder och skär i 3 cm bitar. Koka i saltat vatten tills de flyter upp till ytan. Låt rinna av.
    • Stek gnocchin gyllene vid servering i resterande smör.
    • Servera med smörstekta kantareller och krispigt stekt ramslök.