Rabarber och mandel är en perfekt kombo i den här kakan som toppas med en krämig frosting med färskost.

Rabarberkaka med frosting

Rabarberkaka med frosting
Recept av Classe Landing

Rabarber och mandel är en perfekt kombo i den här kakan som toppas med en krämig frosting med färskost.

Gör så här

  • Rabarberkaka:

    • Blanda socker och ägg i maskin med vinge.
    • Tillsätt mandelmassa och smält smör. Blanda ner mjölet i smeten.
    • Fördela smeten i silikonformar, ca 8 cm i diameter. Ca 85 g smet per kaka.
  • Fyllning:

    • Ansa rabarbern och skär i bitar. Låt få ett uppkok i sockerlagen och ställ att svalna.
    • Häll av lagen och fördela rabarbern på smeten i formarna.
    • Baka av i ugn på 180° utan fläkt ca 15 min. Innertemperaturen ska vara 90-95°. Låt svalna i formarna.
  • Frosting:

    • Vispa smöret krämigt, ca 15 min i maskin med vinge.
    • Tillsätt florsocker och vaniljsocker lite i taget tills allt är inarbetat och homogent.
    • Tillsätt färskost, en sked i taget och kör till en slät frosting. Smaka ev av med citronskal.
    • Lägg frostingen i spritsarpåse och låt sätta sig i kyl innan den spritsas på kakorna.