![Rabarber och mandel är en perfekt kombo i den här kakan som toppas med en krämig frosting med färskost.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/rabarberkaka-med-frosting/574201475.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.54,0.46&format=webp&quality=80)
Rabarberkaka med frosting
![Rabarberkaka med frosting](https://cdn-kund.arla.se/recept/rabarberkaka-med-frosting/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Rabarber och mandel är en perfekt kombo i den här kakan som toppas med en krämig frosting med färskost.
Gör så här
-
Rabarberkaka:
- Blanda socker och ägg i maskin med vinge.
- Tillsätt mandelmassa och smält smör. Blanda ner mjölet i smeten.
- Fördela smeten i silikonformar, ca 8 cm i diameter. Ca 85 g smet per kaka.
-
Fyllning:
- Ansa rabarbern och skär i bitar. Låt få ett uppkok i sockerlagen och ställ att svalna.
- Häll av lagen och fördela rabarbern på smeten i formarna.
- Baka av i ugn på 180° utan fläkt ca 15 min. Innertemperaturen ska vara 90-95°. Låt svalna i formarna.
-
Frosting:
- Vispa smöret krämigt, ca 15 min i maskin med vinge.
- Tillsätt florsocker och vaniljsocker lite i taget tills allt är inarbetat och homogent.
- Tillsätt färskost, en sked i taget och kör till en slät frosting. Smaka ev av med citronskal.
- Lägg frostingen i spritsarpåse och låt sätta sig i kyl innan den spritsas på kakorna.