![Filmjölksfermenterad rabarber passar både till sött och salt, t ex till en söt fruktmousse eller curd, samt vaniljkräm. Alternativt till skaldjursrätter, sallader och rätter med getost.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/rabarber-fermenterad-i-filmjolk/3551437133.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.5,0.54&format=webp&quality=80)
Rabarber fermenterad i filmjölk
![Rabarber fermenterad i filmjölk](https://cdn-kund.arla.se/recept/rabarber-fermenterad-i-filmjolk/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Filmjölksfermenterad rabarber passar både till sött och salt, t ex till en söt fruktmousse eller curd, samt vaniljkräm. Alternativt till skaldjursrätter, sallader och rätter med getost.
Gör så här
-
- Skär rabarberstjälkarna i långa bitar, 15–20 cm. Packa dem i vacuumpåsar med filmjölk och salt.
- Låt fermentera i rumstemperatur (upp till 30°) under 3–5 dagar till önskad smak och syra.