![Rabarber och nypon är en ljuvlig kombination till ost. Med smör i får marmeladen en fyllig, knäckig ton och krämig textur. Låt marmeladen bli rumstempererade innan du ställer fram den då den blir väldigt fast i kyla.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/rabarber--och-nyponmarmelad/2880418687.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Rabarber- och nyponmarmelad
![Rabarber- och nyponmarmelad](https://cdn-kund.arla.se/recept/rabarber--och-nyponmarmelad/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Rabarber och nypon är en ljuvlig kombination till ost. Med smör i får marmeladen en fyllig, knäckig ton och krämig textur. Låt marmeladen bli rumstempererade innan du ställer fram den då den blir väldigt fast i kyla.
Gör så här
-
- Koka upp rabarber, nyponpuré och socker. Rör ner smöret, sänk värmen och låt det koka i ca 30 min.
- Häll upp på fina varma, väl rengjorda burkar. Förslut direkt och kyl ner.