Punschrulletårta

Punschrulletårta

Gör så här

Mazarinbotten:
1.  Blanda mandelmassa med smör lite i taget till en jämn smet i en maskin med vinge. Tillsätt äggen lite i taget. Vänd sist i mjölet. Stryk ut smeten ca 1 cm tjock på en plåt med silpat och baka av i ugn på 170° ca 10 min. Låt svalna.
2.  Kavla en 2,5 cm tjock marsipan platta och lägg  på mazarinbotten. Stansa  ut en botten i samma form som interiörformen.

Chokladpunschkräm:
1.  Värm försiktigt grädde, mjölk, socker och äggula under omrörning till 82°.
2.  Sila blandningen över chokladen och rör slätt. Blanda ner gelatinet och därefter punschen. Mixa krämen slät.

Punschpannacotta:
1.  Värm grädde, mjölk och socker tills sockret är upplöst. Smält gelatinet och blanda ner. Rör i punschen.

Chokladmousse:
1.  Koka upp socker och vatten till 121°. Vispa upp äggula och ägg. Slå sockerlagen över äggvispet under vispning.
2.  Blanda äggsmeten med den smälta chokladen och vänd ner grädden.

Glaze:
1.  Koka upp socker, vatten och glykos. Slå sockerlagen över chokladen och rör slätt.
2.  Blanda i övriga ingredienser utom färgen och mixa försiktigt så det inte blir några bubblor. Mixa i den gröna färgen sist.

Montering:
1.  Lägg botten i en interiörform. Fyll på med krämen. Låt stelna i frys. Häll på pannacottan. Låt stelna i frys.
2.  Tryck ut interiören ner i en exteriörform. Fyll på med mousse. Låt stelna helt på nytt i frys.
3.  Ta tårtan ur formen och spreja med chokladspray. Dekorera med 30° glaze och chokladplattor.

Källa: Årets Konditor 2016 Frida Leijon

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen