Pumpa med gräddstuvad majs och mandel
Rostad och inlagd pumpa i en perfekt kombination med gräddstuvad majs, toppad med mandelspån och kryddkrasse.
Gör så här
-
Inlagd pumpa:
- Koka upp vatten, vinäger och socker och lägg i den strimlade pumpan. Ta från värmen och lägg på ett lock. Låt svalna i lagen. Häll av lagen vid servering.
-
Rostad pumpa:
- Vänd pumpatärningarna i olivolja och salt. Rosta i ugn på 200° tills de är mjuka och har fin färg.
-
Gräddkokt majs:
- Skala och krossa vitlöksklyftorna. Rosta dem långsamt i en kastrull med lite av smöret. Hacka dem fint.
- Stek majskornen lätt i resterande smör i en stekpanna. Tillsätt vitlöken samt övriga ingredienser (utom salt och citronsaft) och koka ihop till en stuvning. Smaka av med salt och citronsaft.
-
Servering:
- Lägg lite gräddkokt majs på tallrikarna, täck med de rostade pumpatärningarna och den inlagda pumpan. Toppa med mandel och klippt krasse. Avsluta med att ringla över lite pumpakärnolja.