Kokt, friterad quinoa blir härligt krispig och ger ett trevligt crunch. Blanda den puffade quinoan med torkad dill och citronskal och toppa dina rätter, t ex med fisk och skaldjur eller vegetariska.

Puffad quinoa med citron och dill

Puffad quinoa med citron och dill
Recept av Martin Moses

Kokt, friterad quinoa blir härligt krispig och ger ett trevligt crunch. Blanda den puffade quinoan med torkad dill och citronskal och toppa dina rätter, t ex med fisk och skaldjur eller vegetariska.

Gör så här

    • Koka quinoan mjuk i saltat vatten, ca 10 min. Ta från värmen och låt dra 10 min innan den silas av. Sprid ut på silikonmatta och torka i ugn på 65° tills quinoas är helt torr.
    • Värm oljan till 220° och fritera quinoan snabbt i en fin sil tills den puffar. Låt rinna av på hushållspapper och salta.
    • Bland ihop quinoan med dillpulver och torkat citronskal.