Den här rätten kan användas på flera ställen i en meny. Som ett spännande tillbehör eller en god mellanrätt. Potatispurén toppas med het citrusdressing, forellrom och nyfriterade sötpotatischips. Rostat potatisskal i gräddmjölken ger purén en djupare smak.

Potatispuré med citrusdressing, forellrom och sötpotatischips

Recept av Johan Backeus

Den här rätten kan användas på flera ställen i en meny. Som ett spännande tillbehör eller en god mellanrätt. Potatispurén toppas med het citrusdressing, forellrom och nyfriterade sötpotatischips. Rostat potatisskal i gräddmjölken ger purén en djupare smak.

Gör så här

    • Skala mandelpotatisen och rosta skalet i ugn på 180° ca 40 min. Skalet ska vara helt torrt och ha mycket färg.
    • Sjud mjölk och grädde med det rostade skalet ca 10 min.
    • Koka och pressa mandelpotatisen. Sila gräddmjölken över potatisen och tillsätt smör. Blanda till en slät puré och smaka av med crème fraiche och salt.
  • Het citrusdressing:

    • Skär chilin i tunna skivor. Blanda med citronsaft, limesaft och chilipeppar. Smaka av med salt.
  • Friterad sötpotatis:

    • Skär sötpotatisen i tunna skivor. Pudra på lite majsstärkelse och fritera potatisskivorna gyllene i 140° varm olja. Låt potatischipsen rinna av på papper och salta.
  • Vid servering:

    • Grilla eller spishalstra salladslöken och skär i tunna skivor.
    • Lägg potatispurén i en skål och toppa med citrusdressing, salladslök, forellrom och friterad sötpotatis.