Krispiga krutoner brukar vara av bröd. Men dessa är av tunt skivad potatis som blandas med smör och därefter bakas i lager under press i ugnen. Potatiskakan skärs i tärningarna och friteras krispiga vid servering. Servera krutongerna som tillbehör till dina rätter eller erbjud gästerna dem som ett tilltugg eller snacks före maten.

Potatiskrutonger

Potatiskrutonger
Recept av Martin Moses

Krispiga krutoner brukar vara av bröd. Men dessa är av tunt skivad potatis som blandas med smör och därefter bakas i lager under press i ugnen. Potatiskakan skärs i tärningarna och friteras krispiga vid servering. Servera krutongerna som tillbehör till dina rätter eller erbjud gästerna dem som ett tilltugg eller snacks före maten.

Gör så här

    • Riv potatis grovt på rivjärn, pressa ur så mycket vätska det går. Blanda i smält smör, äggulor och salt.
    • Baka i en brödform klädd med smörpapper under press på 150° i 50 min. Låt svalna under press och skär i jämnstora tärningar.
    • Vid servering: Fritera krutongerna krispiga i 170° varm olja. Servera à part toppad med krasse.