Potatisbullar måste vara något av det smartaste lunchalternativen som finns. Skolbarnen älskar potatisbullar, de är lättlagade och man kan ta vara på potatis som blivit över från lunchen dagen innan. Servera ned krispig kålsallad, en klick cottage cheese, rårörda lingon och knaprigt rostade frön.

Potatisbullar med rårörda lingon

Potatisbullar med rårörda lingon

Potatisbullar måste vara något av det smartaste lunchalternativen som finns. Skolbarnen älskar potatisbullar, de är lättlagade och man kan ta vara på potatis som blivit över från lunchen dagen innan. Servera ned krispig kålsallad, en klick cottage cheese, rårörda lingon och knaprigt rostade frön.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

  • Potatisbullar:

    • Skala och halvera potatisarna. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna i 5 min.
    • Stöt potatisen väl och blanda med resterande ingredienser.
    • Forma till platta bullar à 50 g. Vänd dem på ena sidan i panko. Stek i olja på båda sidor till fin färg.
  • Rårörda lingon:

    • Blanda lingon och socker i en bunke och rör om väl. Låt stå tills sockret smält ut. Rör då och då.
  • Sallad och servering:

    • Blanda ihop salladen.
    • Blanda solros- och pumpakärnor.
    • Servera potatisbullarna med cottage cheese, rårörda lingon, sallad och rostade frön.