En utmärkt variant på de traditionella potatisbullarna med lite hetta av paprika och chili. Använd gärna kokt potatis som blivit över eller koka lite extra dagen innan. Gott till en krispig kålsallad och en sval örtyoghurt.

Potatisbullar med kålsallad och örtyoghurt

En utmärkt variant på de traditionella potatisbullarna med lite hetta av paprika och chili. Använd gärna kokt potatis som blivit över eller koka lite extra dagen innan. Gott till en krispig kålsallad och en sval örtyoghurt.

Gör så här

    • Koka hirs enligt anvisningen på förpackningen. Riv potatisen fint och finhacka paprikan.
    • Blanda kokt hirs med potatis, paprika och övriga ingredienser till en fast smet. Forma biffar à ca 60 g. Stek 3–4 min på varje sida i smör-&rapsolja.
    • Strimla de olika kålsorterna och blanda med olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
    • Mixa lite av yoghurten med örterna. Blanda med resterande yoghurt och smaka av med salt och peppar.
    • Servera potatisbullarna med kålsalladen och örtyoghurten, garnera gärna med dill.