
Potatis- och purjolökssoppa och nybakat bröd


En omtyckt soppa. Röran har vi alltid på salladsbordet.
Håll skärmen tänd
Gör så här
-
- Koka upp mjölk och buljong. Lägg i potatis och purjolök. Koka tills de känns mjuka.
- Tillsätt vitlök, bacon och grädde. Smaka av med salt och peppar.
- Smula ner jästen i en bunke. Rör ut i lite vatten. Rör ner övriga ingredienser och blanda till smidig deg.
- Häll degen i smorda bleck. Täck och låt jäsa över natten i kylen.
- Dag 2: Pensla olja på degen och strö över solrosfrön. Grädda i ugn, 175° ca 45 min.
- Riv osten och blanda med cottage cheese. Smaksätt med basilika, salt och peppar. Servera soppan med bröd och röra.
Näring per 100 gram
- Fett27,06 gram
- Kolhydrater91,79 gram
- Protein29,88 gram
- Energi (Kj)3 106,59 Kj
- Energi (Kcal)737,86 Kcal