En omtyckt soppa. Röran har vi alltid på salladsbordet.

Potatis- och purjolökssoppa och nybakat bröd

Potatis- och purjolökssoppa och nybakat bröd

En omtyckt soppa. Röran har vi alltid på salladsbordet.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

10 port
10 port
Bröd:
  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten, max 37°
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl sirap
  • 8 dl vetemjöl
  • 7 dl rågsikt
  • 4 tsk salt
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk solroskärna
Ost- och basilikaröra:
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Koka upp mjölk och buljong. Lägg i potatis och purjolök. Koka tills de känns mjuka.
    • Tillsätt vitlök, bacon och grädde. Smaka av med salt och peppar.
    • Smula ner jästen i en bunke. Rör ut i lite vatten. Rör ner övriga ingredienser och blanda till smidig deg.
    • Häll degen i smorda bleck. Täck och låt jäsa över natten i kylen.
    • Dag 2: Pensla olja på degen och strö över solrosfrön. Grädda i ugn, 175° ca 45 min.
    • Riv osten och blanda med cottage cheese. Smaksätt med basilika, salt och peppar. Servera soppan med bröd och röra.
Näring per 100 gram
  • Fett27,06 gram
  • Kolhydrater91,79 gram
  • Protein29,88 gram
  • Energi (Kj)3 106,59 Kj
  • Energi (Kcal)737,86 Kcal

Näringsberäknat med

Receptet är näringsberäknat enligt en serveringsportion. I näringsberäkningen ingår en skriva hårt bröd, 5 g Bregott® mindre, 2 dl lättmjölk och 100 g sallad.
Näringsberäknat med
Produkter i detta recept