Potatis- och köttfärsgratäng

Potatis- och köttfärsgratäng

Potatis- och köttfärsgratäng

En snabb och enkel gratäng som tillagas i ett och samma bleck. Uppskattas av barn med sina goda enkla smaker och krämiga konsistens.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

    • Strö baljväxtfärsen i bleck med olja. Rosta i ugn på 160° tills den är gyllene, 15-20 min. Ta ut och rör då och då så att färsen blir jämnt rostad.
    • Fräs löken mjuk i olja.
    • Tillsätt blandfärsen och stek tills färsen är smulig och genomstekt. Vänd ner baljväxtfärsen.
    • Tillsätt vetemjöl, krossade tomater, önskad mängd vatten och kryddor. Låt koka ca 10 min. Blanda ner crème fraiche i köttfärssåsen.
    • Varva potatisskivor och köttfärssås i smorda bleck.
    • Blanda grädde och ost. Häll ostblandningen i blecken.
    • Tillaga i ugn på 175° tills potatisen är mjuk. Garnera gärna med persilja.