Potatis- och köttfärsgratäng
En snabb och enkel gratäng som tillagas i ett och samma bleck. Uppskattas av barn med sina goda enkla smaker och krämiga konsistens.
Gör så här
-
- Strö baljväxtfärsen i bleck med olja. Rosta i ugn på 160° tills den är gyllene, 15-20 min. Ta ut och rör då och då så att färsen blir jämnt rostad.
- Fräs löken mjuk i olja.
- Tillsätt blandfärsen och stek tills färsen är smulig och genomstekt. Vänd ner baljväxtfärsen.
- Tillsätt vetemjöl, krossade tomater, önskad mängd vatten och kryddor. Låt koka ca 10 min. Blanda ner crème fraiche i köttfärssåsen.
- Varva potatisskivor och köttfärssås i smorda bleck.
- Blanda grädde och ost. Häll ostblandningen i blecken.
- Tillaga i ugn på 175° tills potatisen är mjuk. Garnera gärna med persilja.