![Plommon och valnötter gifter sig fint till många olika sorters ostar. Servera den här plommonmarmeladen som tillbehör på ostbrickan eller servera på julbordets ostservering.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/plommonmarmelad-med-valnotter/2137325509.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Plommonmarmelad med valnötter
![Plommonmarmelad med valnötter](https://cdn-kund.arla.se/recept/plommonmarmelad-med-valnotter/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
Plommon och valnötter gifter sig fint till många olika sorters ostar. Servera den här plommonmarmeladen som tillbehör på ostbrickan eller servera på julbordets ostservering.
Gör så här
-
- Dela och kärna ur plommonen, skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vatten, vaniljfrön och stång. Koka plommonen mjukt.
- Tillsätt syktsocker och koka ca 4 min.
- Rosta valnötterna i ugn, 200° tills de fått fin gyllenbrun färg. Vänd ner i chutneyn.
- Slå upp på väl rengjorda syltglas och sätt på locket direkt. Förvara i kyl. Källa: Jul 2014 webbrecept