![Med inspiration från av den franska klassikern ”Crêpes Suzette” serveras dessa Grand Marnier-flamberade plättar med varma apelsinfiléer, syltad ingefära och vaniljglass.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/platt-suzette/2556373555.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.44,0.53&format=webp&quality=80)
Plätt Suzette
![Plätt Suzette](https://cdn-kund.arla.se/recept/platt-suzette/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Med inspiration från av den franska klassikern ”Crêpes Suzette” serveras dessa Grand Marnier-flamberade plättar med varma apelsinfiléer, syltad ingefära och vaniljglass.
Gör så här
-
- Vispa mjölet med hälften av mjölken slätt. Rör ner resten av mjölken, vaniljsocker, salt och smör. Tillsätt ägg och vispa till en slät smet. Låt svälla i kyl ca 30 min.
- Skär den syltade ingefäran i små tärningar. Skär apelsinerna i hinnfria filéer med en vass kniv.
- Blanda ihop ingredienserna till sockerlagen i en stekpanna och koka upp. Häll av hälften och spara till serveringen. Lägg den syltade ingefäran och apelsinfiléerna i sockerlagen i stekpannan och låt puttra några minuter.
- Stek plättar i smör i en plättlagg och lägg över i en eldfast form/panna. Häll på den varma, sparade sockerlagen. Häll sedan över Grand Marnier och flambera.
- Servera plättarna direkt med apelsinfiléerna och vaniljglass. Garnera med citronmeliss.