En smakfull pizza med extra allt. Två sorters kryddig salami, varav en bredbar, syrad rödlök och en blandning av tomatig crème fraiche toppar de bakade bottnarna.

Pizza med tomatig crème fraiche, nduja, spianata calabese, fikon och syrad rödlök

Recept av Karl Ljung

En smakfull pizza med extra allt. Två sorters kryddig salami, varav en bredbar, syrad rödlök och en blandning av tomatig crème fraiche toppar de bakade bottnarna.

Gör så här

    • Blanda jäst, vatten och socker i en liten skål och låt stå ca 5 min tills jästen börjar småbubbla. Kör mjöl, durumvete och salt i blandare, tillsätt jästvätska och övriga ingredienser och kör på medelhastighet. Öka hastigheten och kör tills degen släpper från bunkens kanter. Låt degen jäsa i en lätt oljad bunke ca 1 tim i rumstemperatur.
    • Blanda ihop ingredienserna till tomatig crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
    • Dela degen i delar och arbeta lätt till bullar. Låt jäsa ca 20 min. Arbeta ut pizzorna på mjölat bord. Bred ut den tomatiga crème fraichen och grädda i ugn, 250°, gärna på stenplatta till fin färg.
    • Blanda ihop lagen till rödlöken. Vänd ner löken i lagen. Låt stå, gärna över natten.
  • Vid servering:

    Dela fikonen i 8 klyftor och lägg på pizzorna. Lägg på mozzarellan, spianata och strö över pinjenötter. Toppa med rucola och den syrade rödlöken vid servering.