![Italiensk nötpasta rekommenderas för att ge en maximal smakupplevelse. Den bästa pistagepastan kommer från staden Bronte på Sicilien.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/pistagegelato/1384998891.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Pistagegelato
![Pistagegelato](https://cdn-kund.arla.se/recept/pistagegelato/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Italiensk nötpasta rekommenderas för att ge en maximal smakupplevelse. Den bästa pistagepastan kommer från staden Bronte på Sicilien.
Gör så här
-
Pistagegelato:
- Mät upp vit och gul bas i en bunke.
- Mixa pistagepastan med baserna.
- Frys i gelatomaskin. Ta ur gelatomaskinen, lägg i kantin och chockfrys i 10 min. Garnera med hackade pistagenötter och ringla ev över lite chokladsås.
-
Vit bas:
- Häll mjölk i pastörisatorn. Sätt programmet på hög pastörisering. Värm till 40°.
- Blanda de torra ingredienserna och häll i pastörisatorn. Värm till 45° och tillsätt grädden. Värm till 85°. Kyl ner till 4°.
- Låt mogna i minst 4 tim, helst 12 tim i pastörisatorn.
-
Gul bas:
- Häll mjölk i pastörisatorn. Sätt programmet på låg pastörisering. Värm till 40°.
- Blanda de torra ingredienserna och häll i pastörisatorn. Värm till 45° och tillsätt grädde och äggulor. Värm till 65° och låt gå i 30 min. Kyl ner till 4°.
- Låt mogna i minst 4 tim, helst 12 tim i pastörisatorn.