![Budapest med en lätt, syrlig mousse på kvarg ovanpå lyxiga pistagebottnar. Mandarinerna är utbytta mot smultron.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/pistagebudapest-med-smultron/3348863758.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Pistagebudapest med smultron
![Pistagebudapest med smultron](https://cdn-kund.arla.se/recept/pistagebudapest-med-smultron/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Budapest med en lätt, syrlig mousse på kvarg ovanpå lyxiga pistagebottnar. Mandarinerna är utbytta mot smultron.
Gör så här
-
Pistagebotten:
- Vispa upp äggvita, tillsätt socker och vispa till en styv maräng.
- Blanda pistagenötter, potatismjöl och vaniljsocker. Vänd ner i marängsmeten.
- Stryk ut smeten i sex kapslar.
- Baka av i 160°, 16–18 min.
-
Smultronkompott:
- Koka upp socker, vatten och hallonpuré.
- Ta av från plattan och smält ner gelatinet.
- Tillsätt de halvtinade smultronen.
- Häll upp i fyra kapslar och frys in.
-
Vaniljmousse med lime:
- Blanda ihop kvarg, matyoghurt och urskrapade vaniljfrön.
- Vispa upp äggulan tills den blir tjock.
- Koka upp socker och vatten till 128° och strila över de uppvispade äggulorna under vispning. Vispa på låg hastighet till en sval pâte à bombe.
- Smält gelatinet i limesaften.
- Vänd ner yoghurtblandningen i pâte à bomben. Tillsätt limesaften med gelatinet och vänd sist ner grädden.
-
Montering och garnering:
- Varva bottnar, vaniljmousse och smultronkompott och frys in.
- Skär upp i önskad form och garnera med chokladspiraler, pistagenötter och färska hallon.