Pistagebudapest med smultron

Pistagebudapest med smultron

Gör så här

Pistagebotten:

1. Vispa upp äggvita, tillsätt socker och vispa till en styv

maräng.

2. Blanda pistagenötter, potatismjöl och vaniljsocker.

Vänd ner i marängsmeten. 

3. Stryk ut smeten i sex kapslar. 
4. Baka av i 160°, 16–18 min. 

Smultronkompott:
1. Koka upp socker, vatten och hallonpuré. 
2. Ta av från plattan och smält ner gelatinet. 
3. Tillsätt de halvtinade smultronen.
4. Häll upp i fyra kapslar och frys in. 

Vaniljmousse med lime:
1. Blanda ihop kvarg, matyoghurt och urskrapade vanilj-

frön.

2. Vispa upp äggulan tills den blir tjock.
3. Koka upp socker och vatten till 128° och strila över de uppvispade äggulorna under vispning. Vispa på låg
hastighet till en sval pâte à bombe.
4. Smält gelatinet i limesaften.
5. Vänd ner yoghurtblandningen i pâte à bomben. Tillsätt limesaften med gelatinet och vänd sist ner grädden. 

Montering och garnering:
1. Varva bottnar, vaniljmousse och smultronkompott och

frys in.

2. Skär upp i önskad form och garnera. 

Källa: Klassiker i ny stil 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen