Pistagebudapest med smultron
Budapest med en lätt, syrlig mousse på kvarg ovanpå lyxiga pistagebottnar. Mandarinerna är utbytta mot smultron.
Gör så här
-
Pistagebotten:
- Vispa upp äggvita, tillsätt socker och vispa till en styv maräng.
- Blanda pistagenötter, potatismjöl och vaniljsocker. Vänd ner i marängsmeten.
- Stryk ut smeten i sex kapslar.
- Baka av i 160°, 16–18 min.
-
Smultronkompott:
- Koka upp socker, vatten och hallonpuré.
- Ta av från plattan och smält ner gelatinet.
- Tillsätt de halvtinade smultronen.
- Häll upp i fyra kapslar och frys in.
-
Vaniljmousse med lime:
- Blanda ihop kvarg, matyoghurt och urskrapade vaniljfrön.
- Vispa upp äggulan tills den blir tjock.
- Koka upp socker och vatten till 128° och strila över de uppvispade äggulorna under vispning. Vispa på låg hastighet till en sval pâte à bombe.
- Smält gelatinet i limesaften.
- Vänd ner yoghurtblandningen i pâte à bomben. Tillsätt limesaften med gelatinet och vänd sist ner grädden.
-
Montering och garnering:
- Varva bottnar, vaniljmousse och smultronkompott och frys in.
- Skär upp i önskad form och garnera med chokladspiraler, pistagenötter och färska hallon.