Pinsa med blåbär och kolasås

Pinsa med blåbär och kolasås

Pinsa med blåbär och kolasås
Recept av Danny Falkeman

Det här är en lyxig dessertpinsa att erbjuda gästerna som t ex en sharingdessert. Pinsan stryks med en kräm på färskost och lite smakrik ost innan den gräddas. Sedan toppas den med blåbär, glass och kolasås.

Gör så här

  • Kolasås:
    • Karamellisera sockret i en kastrull.
    • Häll i grädden och sirapen försiktigt, koka 5 min och smaka av med salt.
  • Pinsa:
    • Blanda färskost med crème fraiche. Skiva Gnalling tunt.
    • Bred färskostblandningen på pinsan och lägg på Gnalling. Baka av i ugnen tills osten smält och blivit gyllenbrun, 4–5 min.
    • Fördela blåbär över pinsan. Lägg på vaniljglassen och ringla över kolasåsen. Garnera med atsinakrasse.