Härligt chokladig bananbrownie toppad med chokladtryffel och exotisk wasabitosca.

Piece of cake

Piece of cake
Recept av Cecilia Andersson

Härligt chokladig bananbrownie toppad med chokladtryffel och exotisk wasabitosca.

Gör så här

  • Bananbrownie:

    • Smält smöret, ta från värmen och lägg i chokladen, rör tills chokladen är helt smält. Blanda i sockret.
    • Mosa bananen och blanda med citronsaften. Rör ihop med chokladblandningen. Rör ner äggen ett i taget. Rör kraftigt till en len smet. Sikta de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 22 cm i diameter. Smöra och bröa kanterna. Häll smeten i formen.
    • Baka av i ugn på 200° i 16–20 min. Kakan ska vara vobblig i mitten när den tas ut. Låt kallna och skär i bitar vid servering.
  • Chokladtryffel:

    • Koka upp grädde, rårörsocker och honung. Ta från värmen och rör ihop med äggulan. Häll smeten över chokladen och rör med slickepott. Tillsätt smöret och mixa slätt med stavmixer.
    • Häll tryffeln i en bytta med lock. Låt sätta sig i rumstemperatur i minst 4 tim, gärna under natten.
  • Wasabitosca:

    • Koka upp vatten, wasabi och salt. Häll över nötterna och blanda ihop. Fördela nötterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn på 175° ca 10 min. Låt svalna och hacka grovt.
    • Koka upp smör, socker, glykos och grädde och koka ett par minuter. Blanda med nötterna och häll i en form, 20x30 cm med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 200° ca 8 min, låt svalna.
  • Vid servering:

    • Spritsa chokladtryffeln på bananbrownien. Hacka wasabitoscan och strö över.