Picklade morötter, vit quinoa, dillig cottage cheese med ingefära och krispigt bläckbröd
Morötterna går att förbereda dagen innan. Den sötsyrliga smaken blir fräsch ihop med koriander och ingefära. Chilin i bläckbrödet ger lite hetta.
Gör så här
-
- Hyvla morötterna tunt på en mandolin och lägg i kallt vatten så att de blir krispiga.
- Koka upp ättika, socker och vatten till en lag, låt svalna. Häll av vatten från morötterna och lägg ner dem i lagen, låt dra några timmar, gärna över natten.
- Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen, låt svalna.
-
Dillig cottage cheese med ingefära:
- Värm oljan till 60°. Slå den över dillen och mixa till en knallgrön olja. Låt svalna.
- Smaksätt cottage cheese med ingefära, salt och peppar. Ringla dilloljan över och vänd ev runt.
-
Krispigt bläckbröd:
- Lägg bröd och bläckpasta i en mixer, mixa till smulor. Tillsätt äggvita och hälften av limeskalet och mixa till en smet.
- Stryk smeten tunt på en plåt med slipat eller bakplåtspapper. Strö över resten av limeskalet, lite flingsalt och chiliflakes.
- Baka av i ugn på 150° tills flarnet ser torrt ut och börjar buckla sig, ca 15 min. Ta ut och låt svalna, bryt i bitar.
-
Vid servering:
- Blanda quinoa, salladslök och koriander med avrunna morötter, smaka av med salt. Toppa med dillig cottage cheese med ingefära och krispigt bläckbröd.