Morötterna går att förbereda dagen innan. Den sötsyrliga smaken blir fräsch ihop med koriander och ingefära. Chilin i bläckbrödet ger lite hetta.

Picklade morötter, vit quinoa, dillig cottage cheese med ingefära och krispigt bläckbröd

Recept av Marie Skogström

Morötterna går att förbereda dagen innan. Den sötsyrliga smaken blir fräsch ihop med koriander och ingefära. Chilin i bläckbrödet ger lite hetta.

Gör så här

    • Hyvla morötterna tunt på en mandolin och lägg i kallt vatten så att de blir krispiga.
    • Koka upp ättika, socker och vatten till en lag, låt svalna. Häll av vatten från morötterna och lägg ner dem i lagen, låt dra några timmar, gärna över natten.
    • Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen, låt svalna.
  • Dillig cottage cheese med ingefära:

    • Värm oljan till 60°. Slå den över dillen och mixa till en knallgrön olja. Låt svalna.
    • Smaksätt cottage cheese med ingefära, salt och peppar. Ringla dilloljan över och vänd ev runt.
  • Krispigt bläckbröd:

    • Lägg bröd och bläckpasta i en mixer, mixa till smulor. Tillsätt äggvita och hälften av limeskalet och mixa till en smet.
    • Stryk smeten tunt på en plåt med slipat eller bakplåtspapper. Strö över resten av limeskalet, lite flingsalt och chiliflakes.
    • Baka av i ugn på 150° tills flarnet ser torrt ut och börjar buckla sig, ca 15 min. Ta ut och låt svalna, bryt i bitar.
  • Vid servering:

    • Blanda quinoa, salladslök och koriander med avrunna morötter, smaka av med salt. Toppa med dillig cottage cheese med ingefära och krispigt bläckbröd.