Picklade morötter, vit quinoa, dillig cottage cheese med ingefära och krispigt bläckbröd

Picklade morötter, vit quinoa, dillig cottage cheese med ingefära och krispigt bläckbröd

Gör så här

1.Hyvla morötterna tunt på en mandolin och lägg i kallt vatten så att de blir krispiga.

2.Koka upp ättika, socker och vatten till en lag, låt svalna. Häll av vatten från morötterna och lägg ner dem i lagen, låt dra några timmar, gärna över natten.

3.Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen, låt svalna. Blanda quinoa, salladslök och koriander med avrunna morötter, smaka av med salt. Toppa med dillig cottage cheese med ingefära och krispigt bläck- eller örtbröd.

Krispigt bläckbröd:
1.Lägg bröd och bläckpasta i en mixer, mixa till smulor. Tillsätt äggvita och hälften av limeskalet och mixa till en smet.

2.Stryk smeten tunt på en plåt med slipat eller bakplåtspapper. Strö över resten av limeskalet, lite flingsalt och chiliflakes.

3.Baka av i ugn på 150° till flarnet ser torrt ut och börjar buckla sig, ca 15 min. Ta ut och låt svalna, bryt i bitar.

Dillig cottage cheese med ingefära:
1.Värm oljan till 60°. Slå den över dillen och mixa till en knallgrön olja. Låt svalna.

2.Smaksätt cottage cheese med ingefära, salt och peppar. Ringla dilloljan över och vänd ev runt.

Källa: Coldlab 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen