Picklad rostad paprika med mandel

Picklad rostad paprika med mandel

Gör så här

1. Dela och kärna ur paprikorna. Rosta dem i ugn, 225°, tills de är mjuka och skalet lossnar lätt, ca 25 min. Skär ner paprikorna i mindre bitar.
2. Rosta mandeln i ugn, 200° tills den fått gyllenbrun färg.
3. Lägg paprikan i en kastrulll och tillsätt, märg och stång från vanilj, syltsocker och vinäger. Koka paprikorna i ca 4 min. Tillsätt mandeln och slå upp på väl rengjorda syltglas och sätt på locket direkt. Förvara i kyl.

1 kg paprika ger ca 1 l

Källa: Jul 2014 webbrecept

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen