![En underbar ostkräm med 24 mån Svecia fyller de luftiga petit-chouerna. De råa och syltade rödbetorna bryter av den fylliga ostkrämen och brynt smör smaksatt med soja och havtorn ger både syra och sälta till rätten.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/petit-chouer-med-ostkram-syltade-rodbetor-samt-brynt-soja--och-havtornssmor/2247479791.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.52,0.55&format=webp&quality=80)
Petit-chouer med ostkräm, syltade rödbetor samt brynt soja- och havtornssmör
![Petit-chouer med ostkräm, syltade rödbetor samt brynt soja- och havtornssmör](https://cdn-kund.arla.se/recept/petit-chouer-med-ostkram-syltade-rodbetor-samt-brynt-soja--och-havtornssmor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En underbar ostkräm med 24 mån Svecia fyller de luftiga petit-chouerna. De råa och syltade rödbetorna bryter av den fylliga ostkrämen och brynt smör smaksatt med soja och havtorn ger både syra och sälta till rätten.
Gör så här
-
Syltade rödbetor:
- Skrubba rödbetorna under rinnande vatten. Koka betorna i saltat vatten tills de är mjuka. Skala och kyl ner.
- Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg de kokta rödbetorna i lagen och låt stå i kyl över natten. Skiva rödbetorna tunt vid servering.
-
Pâte à choux (branddeg):
- Blanda de torra ingredienserna. Värm smör, vatten och mjölk i en kastrull. Tillsätts de torra ingredienserna under kraftig omrörning när smöret smält och det kokar. Kör degen i maskin med vinge och tillsätt äggen ett i taget. Fyll en spritspåse med den färdiga smeten och spritsa petit-chouer på silikonmatta. Baka av i ugn på 170° ca 25 min. OBS! Det är viktigt att inte öppna ugnen under bakningen.
-
Ostkräm:
- Riv osten och smält samman med grädden i en kastrull och häll upp i kannmixer. Mixa i äggen och tillsätt olja i en jämn stråle under mixning till en kräm. Smaka av med salt och vinäger. Lägg i spritspåse.
-
Brynt soja- och havtornssmör:
- Blanda det brynta smöret med soja och havtorn smaka av med salt.
-
Till servering:
- Låt råhyvlade rödbetor ligga i isvatten en stund. Skär av toppen på petit-chouerna och fyll med ostkrämen. Lägg på syltade och råhyvlade rödbetor. Skeda över brynt soja- och havtornssmör, toppa med krasse och riv över lite ost.