![Frestande ugnsstekt lax med en svensk variant på pesto. Nötterna har vi bytt ut mot rostade solroskärnor, osten mot cottage cheese och basilikan mot nyttig persilja.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/persiljebakad-laxfile-med-cottage-cheese/1965670872.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Persiljebakad laxfilé med cottage cheese
![Persiljebakad laxfilé med cottage cheese](https://cdn-kund.arla.se/recept/persiljebakad-laxfile-med-cottage-cheese/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Frestande ugnsstekt lax med en svensk variant på pesto. Nötterna har vi bytt ut mot rostade solroskärnor, osten mot cottage cheese och basilikan mot nyttig persilja.
Gör så här
-
- Salta laxen och lägg i smorda bleck.
- Mixa solroskärnor, vitlök, persilja och olja till en slät smet. Tillsätt cottage cheese och mixa till en bredbar röra. Smaka av med salt. Bred persiljeröran över fisken.
- Tillaga i ugn, 175° till en innertemperatur på 53°.
- Koka potatisen. Servera fisken med potatis.