![En smakrik cheesecake som är perfekt som förrätt för många, som mingelmat eller lyxigt plock. Lika god till sillbordet som till tunt skivad chark.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/pepparrotscheesecake-med-picklade-radisor/2072526252.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Pepparrotscheesecake med picklade rädisor
![Pepparrotscheesecake med picklade rädisor](https://cdn-kund.arla.se/recept/pepparrotscheesecake-med-picklade-radisor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En smakrik cheesecake som är perfekt som förrätt för många, som mingelmat eller lyxigt plock. Lika god till sillbordet som till tunt skivad chark.
Gör så här
-
- Smält smöret och låt svalna. Kantskär brödet och mixa till smulor. Blanda smulorna med smöret och tryck ut i en brödform med raka kanter klädd med plastfilm. Låt formen stå i kyl medan du gör fyllningen.
- Blanda färskosten med persilja, pepparrot, salt och peppar. Smält de blötlagda gelatinbladen med citronsaften i en kastrull på svag värme.
- Vänd ner gelatinblandningen i färskoströran. Bred ut smeten i formen och fördela potatisen jämnt i fyllningen. Täck med plastfolie mot fyllningen och låt stelna i kylen minst 4 tim.
- Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något. Skiva rädisorna och löken tunt och lägg i en burk. Häll på den ljumna lagen och låt stå tills det kallnat.
- Skär upp cheesecaken i kuber med en varm kniv och servera med picklade rädisor och rödlök.