En smakrik cheesecake som är perfekt som förrätt för många, som mingelmat eller lyxigt plock. Lika god till sillbordet som till tunt skivad chark.

Pepparrotscheesecake med picklade rädisor

En smakrik cheesecake som är perfekt som förrätt för många, som mingelmat eller lyxigt plock. Lika god till sillbordet som till tunt skivad chark.

Gör så här

    • Smält smöret och låt svalna. Kantskär brödet och mixa till smulor. Blanda smulorna med smöret och tryck ut i en brödform med raka kanter klädd med plastfilm. Låt formen stå i kyl medan du gör fyllningen.
    • Blanda färskosten med persilja, pepparrot, salt och peppar. Smält de blötlagda gelatinbladen med citronsaften i en kastrull på svag värme.
    • Vänd ner gelatinblandningen i färskoströran. Bred ut smeten i formen och fördela potatisen jämnt i fyllningen. Täck med plastfolie mot fyllningen och låt stelna i kylen minst 4 tim.
    • Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något. Skiva rädisorna och löken tunt och lägg i en burk. Häll på den ljumna lagen och låt stå tills det kallnat.
    • Skär upp cheesecaken i kuber med en varm kniv och servera med picklade rädisor och rödlök.