Bakade äpplen med vispad pepparostskräm, marconamandlar och smörgåskrasse. Perfekta att bjuda på till höstmiddagen.

Pepparrotsäpplen

Pepparrotsäpplen
Recept av Cecilia Andersson

Bakade äpplen med vispad pepparostskräm, marconamandlar och smörgåskrasse. Perfekta att bjuda på till höstmiddagen.

Gör så här

  • Äpplen:

    • Skiva äpplet till serveringen tunt på mandolin. Torka i en torkugn eller i vanlig ugn på 60° över natten.
    • Skala äpplena som ska bakas och dela varje äpple i 4 klyftor. Skär bort kärnhuset. Lägg äppelklyftorna nära varandra i en ugnsform. Lägg en klick smör på varje äppelklyfta och strö över socker. Baka i ugn på 160° ca 35 min. Låt svalna.
  • Pepparrotskräm:

    • Vispa crème fraiche och florsocker tjockt. Blanda i pepparroten och kyl i minst 1 tim. Hacka mandlarna grovt.
  • Till servering:

    • Lägg en sked pepparrotskräm på varje tallrik och dra ut. Skär de bakade äppelklyftorna i bitar och fördela på krämen, strö över mandlarna. Avsluta med att sticka i torkade äppelskivor och klipp över krasse.