![Bakade äpplen med vispad pepparostskräm, marconamandlar och smörgåskrasse. Perfekta att bjuda på till höstmiddagen.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/pepparrotsapplen/31567956.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.56,0.52&format=webp&quality=80)
Pepparrotsäpplen
![Pepparrotsäpplen](https://cdn-kund.arla.se/recept/pepparrotsapplen/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Bakade äpplen med vispad pepparostskräm, marconamandlar och smörgåskrasse. Perfekta att bjuda på till höstmiddagen.
Gör så här
-
Äpplen:
- Skiva äpplet till serveringen tunt på mandolin. Torka i en torkugn eller i vanlig ugn på 60° över natten.
- Skala äpplena som ska bakas och dela varje äpple i 4 klyftor. Skär bort kärnhuset. Lägg äppelklyftorna nära varandra i en ugnsform. Lägg en klick smör på varje äppelklyfta och strö över socker. Baka i ugn på 160° ca 35 min. Låt svalna.
-
Pepparrotskräm:
- Vispa crème fraiche och florsocker tjockt. Blanda i pepparroten och kyl i minst 1 tim. Hacka mandlarna grovt.
-
Till servering:
- Lägg en sked pepparrotskräm på varje tallrik och dra ut. Skär de bakade äppelklyftorna i bitar och fördela på krämen, strö över mandlarna. Avsluta med att sticka i torkade äppelskivor och klipp över krasse.