![Cookies i alla dess former älskas av kunder och cafégäster. Pepparkakscookies är precis vad det låter som, en cookie smaksatt med alla julens kryddor. Dessutom är det vit choklad både i och på den knapriga kakan.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/pepparkakscookies/1794984903.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.53,0.5&format=webp&quality=80)
Pepparkakscookies
![Pepparkakscookies](https://cdn-kund.arla.se/recept/pepparkakscookies/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Cookies i alla dess former älskas av kunder och cafégäster. Pepparkakscookies är precis vad det låter som, en cookie smaksatt med alla julens kryddor. Dessutom är det vit choklad både i och på den knapriga kakan.
Gör så här
-
- Blanda smör med strösocker och muscovadosocker i maskin med vinge.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, salt och kryddor. Tillsätt de torra ingredienserna i smöret, blanda tills det nästan går ihop, tillsätt äggen och blanda till en jämn smet. Knåda i chokladen på slutet.
- Dela i bitar à ca 40 g styck och rulla till bollar. Kyl i 2 tim eller ställ i frysen tills de ska bakas av.
- Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt bli rumstempererade. Toppa med vit choklad och baka av i ugn på 180° i 8–10 min.