Cookies i alla dess former älskas av kunder och cafégäster. Pepparkakscookies är precis vad det låter som, en cookie smaksatt med alla julens kryddor. Dessutom är det vit choklad både i och på den knapriga kakan.

Pepparkakscookies

Pepparkakscookies
Recept av Sara Aasum Hultberg

Cookies i alla dess former älskas av kunder och cafégäster. Pepparkakscookies är precis vad det låter som, en cookie smaksatt med alla julens kryddor. Dessutom är det vit choklad både i och på den knapriga kakan.

Gör så här

    • Blanda smör med strösocker och muscovadosocker i maskin med vinge.
    • Blanda vetemjöl, bikarbonat, salt och kryddor. Tillsätt de torra ingredienserna i smöret, blanda tills det nästan går ihop, tillsätt äggen och blanda till en jämn smet. Knåda i chokladen på slutet.
    • Dela i bitar à ca 40 g styck och rulla till bollar. Kyl i 2 tim eller ställ i frysen tills de ska bakas av.
    • Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt bli rumstempererade. Toppa med vit choklad och baka av i ugn på 180° i 8–10 min.