Pastagratäng är en svinnsmart rätt att ta till om det blivit pasta över vid lunchen dagen innan. I den här gratängen har pastan blandats med tärnad lax, spenat och dill. Ett härligt täcke av gratinerad ost ser gott ut och tilltalar elever i alla åldrar! Servera med en matig sallad, citronklyfta och gärna en färskostkräm med örter.

Pastagratäng med lax och spenat

Pastagratäng med lax och spenat

Pastagratäng är en svinnsmart rätt att ta till om det blivit pasta över vid lunchen dagen innan. I den här gratängen har pastan blandats med tärnad lax, spenat och dill. Ett härligt täcke av gratinerad ost ser gott ut och tilltalar elever i alla åldrar! Servera med en matig sallad, citronklyfta och gärna en färskostkräm med örter.

Lägg till i favoriter Skriva ut
Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga
Läs mer om Goda Mål

Ingredienser

10 port
10 port
0,6 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men dra av 1,5 min på koktiden.
    • Se till att laxen är väl avrunnen. Tina spenaten. Kram ur all vätska från spenaten.
    • Koka upp buljong och mjölk. Red med majsstärkelse under vispning. Låt koka upp. Smaka av med dill, citron, lökpulver, salt och peppar. Vänd ner spenaten i såsen.
    • Varva sås, pasta och lax i bleck. Strö över osten och tillaga i ugn på 200° ca 20 min.
Näring per port
  • Fett16,5 gram
  • Kolhydrater48,1 gram
  • Protein26 gram
  • Energi (Kj)1 870 Kj
  • Energi (Kcal)447 Kcal
0,6 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Servera gärna mjölk, bröd och råkostsallad till maten för att få upp näringsvärdet på måltiden.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept