Krämig pastagratäng med frasigt täcke är en populär lunchrätt i skolan. Pastan blandas med stekt och kryddad hönsfärs, grönsaker och gratängsås. Ost tillsammans med persiljekryddat panko blir till en krispig topping när allt gratineras i ugnen. Svinnsmart rätt om det t ex finns pasta över från lunchen dagen innan.

Pastagratäng med hönsfärs

Pastagratäng med hönsfärs

Krämig pastagratäng med frasigt täcke är en populär lunchrätt i skolan. Pastan blandas med stekt och kryddad hönsfärs, grönsaker och gratängsås. Ost tillsammans med persiljekryddat panko blir till en krispig topping när allt gratineras i ugnen. Svinnsmart rätt om det t ex finns pasta över från lunchen dagen innan.

Lägg till i favoriter
Skriva ut
Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga
Läs mer om Goda Mål

Ingredienser

10 port
10 port
Topping:
0,5 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men dra av 1,5 min på koktiden.
    • Stek färsen i hälften av oljan. Smaksätt färsen med soltorkade tomater, lökpulver, vitlökspulver och salt.
    • Stek grönsakerna i resterande olja och vänd ner i färsen.
    • Koka upp buljong och mjölk. Red med majsstärkelse under vispning. Låt koka upp. Smaka av med salt.
    • Varva sås, pasta och färs med grönsaker i bleck. Strö över osten.
  • Topping:
    • Mixa persiljan fint. Tillsätt panko och mixa till ett grönt smul.
    • Blanda med smöret och strö över osten på gratängen.
    • Gratinera i ugn på 200° till fin färg.
Näring per port
  • Fett23,4 gram
  • Kolhydrater49,9 gram
  • Protein23,6 gram
  • Energi (Kj)2 115 Kj
  • Energi (Kcal)506 Kcal
0,5 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Servera gärna mjölk till maten för att få upp näringsvärdet på måltiden.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept