Pärontarte med lavendel

Pärontarte med lavendel

Gör så här

Mördeg:
1. Blanda alla ingredienser i maskin med vinge. Plasta och låt vila i kyl ca 30 min.
2. Kavla ut degen ca 3 mm tjock. Stick ut runda mördegsplattor och fodra tartelettformar, 8-9 cm i diameter. Fodra ända upp på kanten och skär av överflödig deg.

Fyllning:
1. Blanda mandelmjöl, råsocker och rumstempererat smör i maskin med vinge eller för hand. Tillsätt det brynta smöret.
2. Blanda ner äggulan lite i taget och kör tills du har en slät och fin massa.

Montering
1. Fyll formarna med mandelfyllningen. Skala päronen och skär av lite på toppen och botten så de blir ca 5 cm höga. Dela varje päron i ca 15 klyftor. Lägg klyftorna i ett fint mönster i mandelfyllningen och grädda på 180° 20-25 min.
2. Blanda honung med lavendeloljan och pensla på pajerna när de kommit ur ugnen.

Källa: Roy Fares, Årets konditor 2010, Arla Köket Fun Baking 2016

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen