Parmesanrulle med tomat, basilika, rostad mandel och parmachips

Parmesanrulle med tomat, basilika, rostad mandel och parmachips

Parmesanrulle med tomat, basilika, rostad mandel och parmachips
Recept av Roland Persson

Härliga italienska smaker i en munsbit eller litet tilltugg som uppskattas av gästerna. Ostens tydliga sälta och ton av umami blir en krydda som även förstärker smaken i crèmen.

Gör så här

    • Riv osten och hacka mandeln. Pensla smördegen med olja. Lägg på parmaskinka, ost, panko, mandel och basilikablad. Rulla ihop till en rulle och pensla med ägg.
    • Baka av i ugn på 175° ca 15 min, tills degen är färdiggräddad i mitten av rullen. Låt svalna.
  • Parmesancrème:
    • Riv osten och mixa med färskost till en slät crème och smaka av med peppar.
  • Vid servering:
    • Skär rullen i ca 1,5 cm skivor och spritsa parmesancrème på snittsidan.
    • Garnera med semitorkade tomater, parmachips, riven parmesan, hackad mandel och basilikablad.