Makroner uppskattas av många gäster. Och när dessa söta makroner serveras blir de dessutom överraskade då fyllningen är salt. De är fyllda med cream cheese smaksatt med chili och svarta oliver.

Paprikamacarons med chiliostkräm

Recept av Roland Persson

Makroner uppskattas av många gäster. Och när dessa söta makroner serveras blir de dessutom överraskade då fyllningen är salt. De är fyllda med cream cheese smaksatt med chili och svarta oliver.

Gör så här

  • Paprikamakroner:

    • Koka upp juicen med socker. Starta vispningen av hälften av äggvitan (55 g vid 10 st) då sockerlagen är uppe i 115°. Fortsätt att koka sockerlagen till 119°.
    • Häll sockerlagen lite i taget under vispning i den uppvispade äggvitan. Vispa marängen kall.
    • Mixa mandelmjöl med florsocker. Sikta genom en finmaskig sil 2 gånger. Blanda med resterande (55 g vid 10 st) ovispad äggvita.
    • Vänd ner ⅓ av marängen i mandelsmeten. Vänd sedan försiktigt ner resterande maräng.
    • Fyll i spritspåse med rak tyll. Sprits rundlar, 2-3 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Låt vila ca 30 min.
    • Baka av i ugn, 160° i 13-15 min, låt svalna. Förvara i lufttät låda i frysen.
  • Fyllning:

    • Blanda färskost med chili, sambal oelek och torkade oliver.
    • Bred eller spritsa fyllningen på hälften av makronerna och lägg på resterande som lock.