Vem älskar inte pannkakor? De här frasiga favoriterna gillas av alla oavsett ålder. Goda med sylt och lättvispad grädde. Pannkakorna varmhålls enkelt i bleck efter stekning. 
Specialkost: Går att göra laktosfria genom att använda laktosfria produkter.

Pannkakor

Pannkakor

Vem älskar inte pannkakor? De här frasiga favoriterna gillas av alla oavsett ålder. Goda med sylt och lättvispad grädde. Pannkakorna varmhålls enkelt i bleck efter stekning. Specialkost: Går att göra laktosfria genom att använda laktosfria produkter.

Lägg till favoriter Skriva ut

Ingredienser

Antal portioner: 10

Till servering:

Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Blanda mjöl och salt. Vispa ner hälften av mjölken i mjölblandningen till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. Låt smeten svälla minst 30 min. Smält hälften av smöret och rör ner i smeten.
    • Stek tunna pannkakor i resterande smör på medelvärme. Beräkna ca 1 dl smet till varje pannkaka.
    • Vispa grädden löst. Servera pannkakorna med vispad grädde och sylt.

Näring per 100 gram

  • Fett12,98 gram
  • Kolhydrater21,78 gram
  • Protein11,3 gram
  • Energi (Kj)1 048 Kj
  • Energi (Kcal)250,48 Kcal
Produkter i detta recept