Pannkakor
Vem älskar inte pannkakor? De här frasiga favoriterna gillas av alla oavsett ålder. Goda med sylt och lättvispad grädde. Pannkakorna varmhålls enkelt i bleck efter stekning. Specialkost: Går att göra laktosfria genom att använda laktosfria produkter.
Håll skärmen tänd
Gör så här
-
- Blanda mjöl och salt. Vispa ner hälften av mjölken i mjölblandningen till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. Låt smeten svälla minst 30 min. Smält hälften av smöret och rör ner i smeten.
- Stek tunna pannkakor i resterande smör på medelvärme. Beräkna ca 1 dl smet till varje pannkaka.
- Vispa grädden löst. Servera pannkakorna med vispad grädde och sylt.
Näring per 100 gram
- Fett12,98 gram
- Kolhydrater21,78 gram
- Protein11,3 gram
- Energi (Kj)1 048 Kj
- Energi (Kcal)250,48 Kcal