![Pannacotta är en enkel dessert som är lätt att förbereda och portionera i glas. Dessutom är den tacksam att smaksätta och vid servering kan den garneras med en dekorativ topping.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/pannacotta/754566568.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Pannacotta
![Pannacotta](https://cdn-kund.arla.se/recept/pannacotta/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Pannacotta är en enkel dessert som är lätt att förbereda och portionera i glas. Dessutom är den tacksam att smaksätta och vid servering kan den garneras med en dekorativ topping.
Gör så här
-
- Koka upp grädde, socker, vaniljstång och frön i en kastrull. Rör i vald smaksättning.
- Ta kastrullen från värmen. Smält ner de blötlagda gelatinbladen i grädden under omrörning. Tillsätt ev smaksättning och låt svalna lite.
- Sila och fördela i små glas och låt stå i kyl ca 3 tim. Lägg på topping.