Torsk med härligt frasigt täcke med krämiga, krossade rotsaker och skolan omtyckta remouladsås. Panko gör paneringen extra krispig men det går såklart bra med vanligt ströbröd också.

Pankobakad torsknugget med remouladsås

Pankobakad torsknugget med remouladsås

Torsk med härligt frasigt täcke med krämiga, krossade rotsaker och skolan omtyckta remouladsås. Panko gör paneringen extra krispig men det går såklart bra med vanligt ströbröd också.

Gör så här

  • Remouladsås:

    • Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar.
  • Krossade rotfrukter:

    • Skär potatis, rotselleri och palsternacka i bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten.
    • Krossa rotsakerna och rör ner crème fraiche. Smaka av med salt.
  • Pankobakad torsk:

    • Lägg fisken i bleck, salta.
    • Blanda panko med dill och strö över fisken. Smält smöret och ringla över.
    • Tillaga i mitten av ugn på 170° ca 10 min, tills fisken har en innertemperatur på 50°.
  • Servering:

    • Koka eller ånga broccoli och haricots verts och servera till fisken med citronklyftor, krossade rotfrukter och remouladsås.