![Torsk med härligt frasigt täcke med krämiga, krossade rotsaker och skolan omtyckta remouladsås. Panko gör paneringen extra krispig men det går såklart bra med vanligt ströbröd också.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/pankobakad-torsknugget-med-remouladsas/2672953230.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.54,0.55&format=webp&quality=80)
Pankobakad torsknugget med remouladsås
![Pankobakad torsknugget med remouladsås](https://cdn-kund.arla.se/recept/pankobakad-torsknugget-med-remouladsas/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Torsk med härligt frasigt täcke med krämiga, krossade rotsaker och skolan omtyckta remouladsås. Panko gör paneringen extra krispig men det går såklart bra med vanligt ströbröd också.
Gör så här
-
Remouladsås:
- Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar.
-
Krossade rotfrukter:
- Skär potatis, rotselleri och palsternacka i bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten.
- Krossa rotsakerna och rör ner crème fraiche. Smaka av med salt.
-
Pankobakad torsk:
- Lägg fisken i bleck, salta.
- Blanda panko med dill och strö över fisken. Smält smöret och ringla över.
- Tillaga i mitten av ugn på 170° ca 10 min, tills fisken har en innertemperatur på 50°.
-
Servering:
- Koka eller ånga broccoli och haricots verts och servera till fisken med citronklyftor, krossade rotfrukter och remouladsås.