Fiskrätter är ofta populärt bland skolbarnen. Torsk är en favorit och passar bäst med rena, klassiska smaker.

Panerad torsk med dillsås

Panerad torsk med dillsås

Fiskrätter är ofta populärt bland skolbarnen. Torsk är en favorit och passar bäst med rena, klassiska smaker.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

    • Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fisken i mjölet, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek fisken i smör.
    • Blanda gräddfil, fil, dill och rödlök. Smaka av med salt och peppar.
    • Koka potatisen och pressa den. Värm mjölken och smält smöret, rör ner i potatisen. Salta.
    • Servera fisken med dillsås och potatismos.