Palak paneer

Palak paneer

Gör så här

Paneerost

1. Koka upp mjölk och yoghurt, tillsätt citronsaft.
2. Koka tills ostmassan är grynig och vasslen släppt.
3. Häll av ostmassan genom en silduk, krama ur överflödet.
4. Lägg ostmassan i en ren handduk och lägg under press ca 1 tim.
5. Ta upp osten och skär i skivor som steks i olja.

Kryddor:

1. Blanda samman alla kryddor.

Palak:

1. Koka linserna enligt anvisning på förpackning.
2. Skala och finhacka lök och vitlök.
3. Fräs lök och vitlök i olja på medelvärme ca 5 min. Tillsätt ingefäran och fräs ytterligare ca 1 min.
4. Tillsätt alla kryddor och krossade tomater, rör om. Späd med vatten.
5. Tärna tomaterna.
6. Tillsätt de kokta linserna, tärnade tomaterna och spenat. Låt sjuda ca 10 min.
7. Tillsätt grädde och låt koka upp.

Servera gärna grytan med basmatiris. Fördela den stekta paneerosten över grytan innan servering.

Källa: Arla Guldko 2017

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen