![En klassisk linsrätt med spenat och vår egen hemgjorda färskost paneer. osten är en viktig proteinkälla i det Indiska köket.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/palak-paneer/958169279.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.3,0.61&format=webp&quality=80)
Palak Paneer
![Palak Paneer](https://cdn-kund.arla.se/recept/palak-paneer/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En klassisk linsrätt med spenat och vår egen hemgjorda färskost paneer. osten är en viktig proteinkälla i det Indiska köket.
Gör så här
-
Paneerost:
- Koka upp mjölk och yoghurt i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt genast salt och citronsaft. Rör sakta om så att mjölken delar sig. Låt stå 5 min. Rör försiktigt då och då.
- Häll av ostmassan genom en silduk. Krama ur överflödet genom att vrida silduken. Spar vasslen till grytan eller brödbak.
- Lägg ostmassan, i silduken, under press över natten.
- Skär osten i skivor och stek i smör vid servering.
-
Palak:
- Koka linserna 5-6 min.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör i en gryta på medelvärme ca 5 min. Tillsätt ingefära och garam masala och fräs ytterligare ca 1 min.
- Tillsätt krossade tomater och späd med vatten alt. vasslen från paneerosten. Vänd ner kokta linser, kikärtor, spenat och grädde. Låt sjuda ca 10 min och smaka av med salt.
-
Till servering:
Servera gärna med basmatiris. Fördela den stekta paneerosten över grytan innan servering.