Baka grönkålspajen i bleck och skär i fina bitar eller gör små portionspajer. Servera på skolbarnens jultallrik eller julbuffé.

Paj med grönkål och ädelost

Paj med grönkål och ädelost

Baka grönkålspajen i bleck och skär i fina bitar eller gör små portionspajer. Servera på skolbarnens jultallrik eller julbuffé.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

10 port
10 port
Pajdeg:
Fyllning:
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Tärna smöret och lägg i en mixerbunke. Tillsätt vetemjöl, salt och vatten. Arbeta raskt ihop till en deg. Tryck ut degen i ett halvbleck, ca 35X25 (för 10 port) som är smort eller täckt med bakplåtspapper. Nagga botten med en gaffel. Ställ kallt ca 30 min.
    • Förgrädda pajskalet i ugn på 180° ca 10 min.
  • Fyllning:
    • Fräs kålen i smör tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och låt svalna.
    • Vispa ihop mjölk, ägg, ost och grönkål. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet och grädda i ugn på 180° i 20–25 min.
Näring per A portion
  • Fett42 gram
  • Kolhydrater31 gram
  • Protein23 gram
  • Energi (Kj)2 502 Kj
  • Energi (Kcal)600 Kcal
För att göra en paj utan ädelost; utesluts ädelosten i receptet och ta motsvarande mängd riven ost, t ex Kvibille® Cheddar eller Präst®.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept