![Det här kryddbrödet är saftigt och gott till alla ostar men framförallt de riktigt smakrika. I orginalreceptet ingår det nötter men vi har ersatt det med goda frön för att det ska passa alla.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/pain-depice-franskt-kryddbrod/1478254816.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Pain d'épice (franskt kryddbröd)
![Pain d'épice (franskt kryddbröd)](https://cdn-kund.arla.se/recept/pain-depice-franskt-kryddbrod/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Det här kryddbrödet är saftigt och gott till alla ostar men framförallt de riktigt smakrika. I orginalreceptet ingår det nötter men vi har ersatt det med goda frön för att det ska passa alla.
Gör så här
-
- Koka upp honung, råsocker, vispgrädde och kryddor i en kastrull, häll över i en skål och låt svalna.
- Blanda den torkade frukten med pumpakärnor, solrosfrön, vetemjöl, salt och bikarbonat. Blanda de torra ingredienserna med vätskan.
- Smörj 2 brödformar 10x30 cm med smör och bröa med ströbröd. Fyll formarna med degen och grädda i ugnen på 150° i ca 60 min.