Ostterrin med svartrot och kantareller

Ostterrin med svartrot och kantareller

Ostterrin med svartrot och kantareller
Recept av Roland Persson

En mycket välsmakad vegetarisk ostterrin som bokstavligen smälter i munnen. Insvept i spetskål blir den vackert dekorativ och som ett smycke. Servera som en liten amuse bouche, mellanrätt eller på en buffé, gärna med en liten spetskålssallad till.

Gör så här

    • Skär osten i 1 cm tjocka skivor.
    • Koka svartroten mjuk i mjölk och lite salt.
    • Stek kantareller och schalottenlök i smör. Salta och peppra.
    • Fodra en terrinform med plastfilm och sedan med förvällda kålblad. Lägg ost, svartrot och kantareller i flera lager.
    • Tillaga i ugn, 150° tills osten börjar smälta. Ta ut terrinen, lägg i press och kyl ned.
    • Blanda samtliga ingredienser till salladen. Smaka av med salt och peppar.
    • Skiva terrinen vid servering och servera med spetskålssalladen.