En kompakt och maffig ostkaka med både vispgrädde och mandelmjöl i smeten. Skär den i mindre bitar och servera med sötsyrlig rabarbersylt och gärna lite grekisk yoghurt.

Ostkaka med kardemumma och rabarbersylt

En kompakt och maffig ostkaka med både vispgrädde och mandelmjöl i smeten. Skär den i mindre bitar och servera med sötsyrlig rabarbersylt och gärna lite grekisk yoghurt.

Gör så här

    • Vispa ägg och socker lätt. Tillsätt mjölk, grädde, cottage cheese, vaniljsocker och kardemumma. Vänd ner de båda mjölsorterna. Smörj en ugnsfast form som rymmer 3 liter, häll i smeten och grädda i ugn på 175° ca 1 tim eller tills kakan har stelnat. Låt svalna.
    • Koka samman rabarber, vatten och socker några minuter till en krämig sylt. Ta från värmen och häll på rena burkar. Förvara kallt.
    • Skär ostkakan i bitar och servera med rabarbersylten.