Tre goda ostar med knäckesticks, rostade honungsnötter och len färskost med rucola. En trevlig liten ostbricka att erbjuda gästerna att köpa med hem till helgen.

Ostbricka med rostade hasselnötter i honung

Ostbricka med rostade hasselnötter i honung
Recept av Roland Persson

Tre goda ostar med knäckesticks, rostade honungsnötter och len färskost med rucola. En trevlig liten ostbricka att erbjuda gästerna att köpa med hem till helgen.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

10 port
10 port
Hasselnötter i honung:
  • 300 g hasselnöt, skalade
  • 280 g honung
Färskost med rucola:
Håll skärmen tänd

Gör så här

  • Hasselnötter i honung:
    • Rosta hasselnötterna i ugn på 175° tills de är gyllenbruna. Vänd ner de varma nötterna i honungen och låt svalna.
  • Färskost med rucola:
    • Kör rucolan i råsaftcentrifug. Blanda rucolasaft, färskost och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
    • Servera hasselnötterna, färskosten och bread sticks till osten.
Näring per 100 gram
  • Fett58,91 gram
  • Kolhydrater28,62 gram
  • Protein20,93 gram
  • Energi (Kj)3 049,85 Kj
  • Energi (Kcal)733,12 Kcal
Produkter i detta recept