Ostbricka med plommoncurd, friterade svartrötter och rödbetspetitchouer
Erbjud era gäster på en magnifik ostbricka med spännande tillbehör. Den kan presenteras både som plock före maten eller som en dessert på menyn. Ostar med fylliga och fruktiga undertoner blir en njutning tillsammans med vackra, fyllda rödbetspetit-chouer, underbar plommoncurd och krispiga svartrötter.
Gör så här
-
Rödbetspetitchouer:
- Koka upp rödbetsjuice och smör. Tillsätt mjölet och vispa tills degen släpper från kanterna, låt svalna. Kör degen i en maskin med vinge. Tillsätt äggen ett i taget och kör till en slät deg. Spritsa små petitchouer på plåtar med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 175° ca 20 min tills de är torra i mitten, låt svalna.
- Kör degen i en maskin med vinge. Tillsätt äggen ett i taget och kör till en slät deg. Spritsa små petit-chouer på plåtar med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 175° ca 20 min tills de är torra och lätta, låt svalna.
-
Fyllning:
- Riv skalet av hela citronen och pressa saften ur halva. Blanda med cream cheese och smetana. Smaka av med salt och peppar. Spritsa fyllningen i petit-chouerna.
-
Friterade svartrötter:
- Skala svartrötterna och hyvla tunt på längden. Fritera i olja på 170° tills de är krispiga. Låt rinna av på papper och salta.
- Plocka örterna. Fritera örtbladen krispiga. Låt rinna av på papper och salta. Varva svartrot och örter i skålar.
-
Plommoncurd:
- Låt plommonen långsamt mjukna på svag värme i en kastrull. Passera ner i en skål.
- Vispa i ägg, socker, smör, citronskal och saft. Värm under vispning i vattenbad tills smeten tjocknat, ca 30 min.
-
Mandelchilivinägrett:
- Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
-
- Servera ostarna med tillbehören.