Doppa dumplings! Bjud på en exotisk dopp-i-grytan där era skinkrester får en asiatisk touch gästerna sent ska glömma! Ett perfekt sätt att ta hand om svinnet av julskinkan och ostresterna. Förbered på bleck och förvara i frysen innan tillagning.

Ost & skinkdumpling

Ost & skinkdumpling

Doppa dumplings! Bjud på en exotisk dopp-i-grytan där era skinkrester får en asiatisk touch gästerna sent ska glömma! Ett perfekt sätt att ta hand om svinnet av julskinkan och ostresterna. Förbered på bleck och förvara i frysen innan tillagning.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

10 port
10 port
Buljong:
  • 2 liter buljong, från skinkan eller grönsaksbuljong
  • 30 g färsk ingefära, skivad
  • 10 g vitlök, krossad
  • 60 g salladslök
  • 3 g stjärnanis
  • 5 g kanelstång
  • 100 g gul lök, halverad och sotad
  • 30 g torr sherry
  • salt
  • strösocker
Dumplings:
  • 15 g färsk koriander, hackad
  • 15 g vitlök, finhackad
  • 10 g färsk ingefära, finriven
  • 15 g röd chili, finhackad
  • 15 g japansk soja
  • 200 g Kvibille® Cheddar, grovriven
  • 200 g julskinka, finstrimlad
  • 10 g sesamolja
  • 30 g wontondeg, tinad
Håll skärmen tänd

Gör så här

  • Buljong:
    • Koka upp buljong med alla ingredienser och låt sjuda i 30 min under lock.
    • Smaka av med salt och socker om det behövs.
    • Sila bort kryddorna och varmhåll buljongen.
  • Dumplings:
    • Blanda ihop alla ingredienser utom Wontondegen och smaka av med salt och sesamolja.
    • Ställ kallt i minst 30 min.
    • Klicka smet i mitten på Wontondegen, pensla med vatten på kanten och vik ihop dumplings till önskad form.
    • Lägg dumplings på bakplåtspapper och ställ kallt tills de ska användas alternativt frys dem till senare.
    • Vid servering, lägg dumplings i buljongengen och sjud tills de flyter upp, servera i buljong med lite koriander och salladslök.
Förbered dumplings innan och frys dem på bleck och håll dem frysta tills servering.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept