Ibland är det tillåtet med smarta genvägar. Vår smaksatta crème fraiche är utmärkt som bas för krämiga sill- och strämmingsrätter. Vitost och grillad paprika blir pricken över i.

Ost- & paprikasill

Recept av Fredrik Eriksson

Ibland är det tillåtet med smarta genvägar. Vår smaksatta crème fraiche är utmärkt som bas för krämiga sill- och strämmingsrätter. Vitost och grillad paprika blir pricken över i.

Gör så här

    • Dela, rensa och skär paprikorna i grova strimlor.
    • Lägg dem på smörpapper på en plåt och grilla i ugn 3 min. på varje sida eller till de har fått fin färg. De får gärna bli lite sotade i snibbarna. Ta ut och låt svalna.
    • Skär sillfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor. Smula ner vitosten i en skål och rör ihop den med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner sillbitarna i röran.
    • Toppa med den grillade paprikan och några drag med pepparkvarnen.