![Ibland är det tillåtet med smarta genvägar. Vår smaksatta crème fraiche är utmärkt som bas för krämiga sill- och strämmingsrätter. Vitost och grillad paprika blir pricken över i.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/ost---paprikasill/3190221717.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Ost- & paprikasill
![Ost- & paprikasill](https://cdn-kund.arla.se/recept/ost---paprikasill/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Ibland är det tillåtet med smarta genvägar. Vår smaksatta crème fraiche är utmärkt som bas för krämiga sill- och strämmingsrätter. Vitost och grillad paprika blir pricken över i.
Gör så här
-
- Dela, rensa och skär paprikorna i grova strimlor.
- Lägg dem på smörpapper på en plåt och grilla i ugn 3 min. på varje sida eller till de har fått fin färg. De får gärna bli lite sotade i snibbarna. Ta ut och låt svalna.
- Skär sillfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor. Smula ner vitosten i en skål och rör ihop den med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner sillbitarna i röran.
- Toppa med den grillade paprikan och några drag med pepparkvarnen.