Krämig risotto som blir vackert grön av örtjuice på rucola och basilika. Toppa med stekta pilgrimsmusslor och friterade salviablad. Perfekt som förrätt eller mellanrätt på menyn. Trevlig att servera risotton på smakskedar som en amuse bouche, vilket garanterat får gästerna att känna sig välkomna.

Örtrisotto med pilgrimsmussla

Recept av Roland Persson

Krämig risotto som blir vackert grön av örtjuice på rucola och basilika. Toppa med stekta pilgrimsmusslor och friterade salviablad. Perfekt som förrätt eller mellanrätt på menyn. Trevlig att servera risotton på smakskedar som en amuse bouche, vilket garanterat får gästerna att känna sig välkomna.

Gör så här

    • Fräs schalottenlök och ris i lite av smöret. Slå på vin och späd med buljong vart eftersom risotton kokar. Koka tills riset har en liten kärna och risotton är lagom krämig.
    • Kör rucola och basilika i råsaftcentrifug till en örtjuice.
    • Vänd i resten av smöret samt ost. Smaka av med salt och peppar och avsluta med 1 dl örtjuice (vid 10 port).
    • Stek pilgrimsmusslorna i olivolja. Fritera salviablad i olja.
    • Servera risotton toppad med pilgrimsmusslorna och salvia och droppa över lite olivolja.