Örtbakad lammrostbiff med potatiskroketter
Perfekt rosastekt lammrostbiff med grön sparris, lökvinägrett och frasiga potatiskroketter passar perfekt på menyn till våren. Rätten garneras med senapsört som ger sting.
Gör så här
-
- Bind upp lammrostbiffen och krydda med salt och peppar. Bryn på hög värme i olja i en stekpanna. Tillsätt smör, timjankvistar och krossad vitlök. Ös köttet under ca 1 min. Stek köttet i ugn på 120° till en innertemperatur på 56°.
- Stek ramslöken i stekpannan med smöret från köttet tills bladen är krispiga.
- Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt ånga av och pressa. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt grädde, crème fraiche och senap. Låt sjuda till krämig konsistens. Blanda med potatisen och vänd ner osten. Låt vila i kylen så smeten sätter sig.
- Rulla bollar och vänd dem i mjöl, ägg och panko. Fritera i 180° varm olja tills kroketterna är gyllene. Låt rinna av på papper och salta.
- Finhacka silverlökarna och blanda med olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Grilla hälften av sparrisen och salta lätt. Råhyvla resterande sparris. Plocka senapsörten och lägg i kallt vatten.
- Skär köttet i skivor och arrangera med kroketter, ramslök och sparris på tallrikar. Skeda över vinägretten och toppa med senapsört.